Instruktioner

För att skapa din första sida så gör du så här. Efter att du loggat in så klickar du på "Ladda upp bild"
Alla dina bilder samlas på ett ställe där du (och bara du) lätt kommer åt dom för att lägga dom på dina sidor. När du laddat upp dom bilder du vill ha med så går du vidare till "Skapa sida" (du kan när som helst lägga upp flera bilder och redigera/komplementera dina sidor)

Under "Skapa sida" får du först välja Grupp som är ett övergripande kunskapsområde, t.ex Leksaker. Finns ingen grupp som passar kan du enkelt skapa en ny grupp genom att namnge gruppen och ge den en kortare beskrivning. Tänk bara på att gruppen ska vara en övergripande grupp så barbie passar t.ex inte som grupp utan bör vara en kategori under leksaker, detta väljs/skapas i nästa steg.

På nästa sida väljer du kategori eller skapar en ny

När du kommit så här långt är det dags att skapa själva sidan genom att ge den en rubrik och skriva din text samt infoga dina bilder där du vill ha dom, det fungerar som vilket ordbehandlingsprogram som helst och du kan med knapparna i menyn formatera din text som du vill ha den, klicka sedan på skicka för att spara sidan. När du är inloggad kan du när som helst redigera sidan om du kommer på att du vill lägga till eller ta bort något.

Bilderna du laddat upp sparas i tre olika storlekar under den beskrivning du gett dom, när du lägger en bild på en sida så visas mellanstorleken, om du lägger bilden i en kommentar så visas den minsta bilden. Klickar man på någon av bilderna så visas den stora bilden.

När du gjort flera sidor kan du länka mellan dom genom att klicka på länkknappen efter att du markerat den text du vill ska en länk.

I droppmenyn finns alla dina sidor som du kan länka till, du kan även skriva in en egen URL om du vill länka till någon sida utanför Samlarportalen.